Știri

Despre proiect

Acest proiect are obiectivul de a dezvolta o programă de învățământ pentru crescătorii de animale, mai ales din zonele rurale. Există încă numeroase probleme legate de nutriția animalelor de fermă în țările europene, întrucât sistemele de furajare a animalelor și de management din Europa includ sisteme foarte dezvoltate utilizate în vest, cât și sisteme mai puțin intensive, mai ales în zonele rurale din est. Problema este că mulți crescători de animale încă nu au pregătirea necesară pentru inovarea și diversificarea nutriției animale și pentru dezvoltarea de servicii locale.

O nutriție adecvată este esențială pentru profitabilitatea producției, dar nivelul de educație al fermierilor în domeniul nutriției animale nu este suficient pentru o alimentație rațională a animalelor. Cunoștințele nutriționiștilor și producătorilor de furaje din zonele rurale, de asemenea nu sunt suficient. Trebuie de aceea transferate noi metode de alimentație a animalelor către fermierii din Europa de Est pentru îmbunătățirea cunoștințelor acestora și pentru a-i familiariza cu cele mai bune metode de producție a furajelor și de formulare a rațiilor conform sistemelor moderne prietenoase mediului, cu aspectele financiare, fiziologice, ale producției.

Rezultatele proiectului vor fi o programă de studiu inovativă, acreditată, o platformă electronică de studiu și un manual de alimentație a animalelor de fermă, care cuprinde cunoștințe cuprinzătoare și actualizate de furajare a animalelor. LIVENUTRITION va defini nevoile crescătorilor rurali de animale din țările participante și va adapta programa și materialele de studiu la necesitățile specifice regionale și naționale, cu module și capitole despre aspecte precum alimentația rațională a animalelor, protecția sănătății animalelor de fermă, dezvoltarea pășunilor, produse animale sănătoase, criterii de calitate pentru carne și lapte, metode științifice de control al bolilor nutriționale, utilizarea de surse regenerabile de energie și utilizarea durabilă a apei și a culturilor furajere, precum și despre alte provocări majore pentru regiunile rurale ale Europei. Transferul de cunoștințe și de bune practici între membrii consorțiului și grupurile țintă ale proiectului (fermieri, nutriționiști, producători de furaje, consultanți agricoli, profesori de zootehnie) se va baza atât pe metode tradiționale (contact direct cu instructorul), cât și pe metode moderne de învățare folosind instrumente ICT.

Rezultatele proiectului vor fi de asemenea folositoare pentru dezvoltarea unui cadru de referință pentru cercetare, educație superioară și pregătire în domeniul managementului creșterii animalelor, deschizând posibilități de mobilitate pentru studenți și muncitori. Proiectul poate fi, de aceea, folositor pentru dezvoltarea de materiale educative în domenii legate de producția animală, sănătatea animalelor, managementul furajelor și o agricultură echilibrată. 

 

Conferința Internațională LiveNutrition ”Nutriție Animală Rațională în Zonele Rurale”

Ne face plăcere să îi invităm pe toți cei interesați de nutriția rațională a animalelor de fermă să participe la Conferința Internațională LiveNutrition ”Nutriție Animală Rațională în Zonele Rurale”, care va avea loc pe data de 23 septembrie 2016 la Universitatea de Științe ale Mediului Wroclaw, str. Chełmońskiego nr. 38, în aulă.

Intrarea la conferință este liberă. Pentru înregistrarea la conferință, vă rugăm să ne contactați la adresa:

- email: zywienie.zwierzat@up.wroc.pl

până pe 5 septembrie 2016
La câteva zile după înregistrare veți primi o confirmare și informații despre călătorie, cazare, etc.

Vă așteptăm în septembrie la Wroclaw!